Військкома з Львівщини судили за безпідставне зняття чоловіків з військового обліку

Кам’янка-Бузький районний суд Львівщини визнав винним у недбалому ставленні до військової служби підполковника та начальника одного з військкоматів на Львівщині Ігоря Німка, який на початку повномасштабного вторгнення безпідставно виключав офіцерів запасу з військового обліку.

Суд призначив йому покарання – 2465 грн штрафу, – пише zaxid.net.

Як вказано у постанові суду, яку винесли у жовтні 2023 року, підполковника, військового комісара Кам’янка-Бузького РТЦК Ігоря Німка обвинувачували у недбалому ставленні до військової служби, зокрема він допустив безпідставне виключення з військового обліку кількох офіцерів запасу.

Офіцери запасу були виключені з військового обліку (з правом виїзду за кордон) без оформлення та затвердженнями ними свідоцтв про хворобу регіональною ВЛК. На час воєнного стану постанови військово-лікарських комісій (ВЛК) щодо офіцерів запасу мають обов’язково затверджуватись штатною ВЛК регіону, інакше офіцер запасу не може бути виключеним з військового обліку. На розгляд справи у суді підполковник не прийшов, але визнав свою провину.

Варто зазначити, що безпідставне виключення офіцерів запасу відбулось на початку повномасштабного вторгнення Росії (березень – квітень 2022 року). Зараз суди у різних регіонах карають посадовців військкомату за безпідставні виключення чоловіків з військового обліку, однак військкоми часто пояснюють, що не були ознайомлені з особливостями законодавства, які діють у воєнний час.

Справу розглянув суддя Маркіян Самсін, який визнав Ігоря Німка винним у недбалому ставленні до військової служби та призначив йому штраф – 2465 грн. На постанову ще може бути подана апеляція.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини