У Львові відбувся шостий пікет під гаслом “Спочатку дрони, потім стадіони”

У Львові вже вшосте відбувся мітинг проти витрат з бюджету, що не є критичними. Під гаслом “Спочатку дрони, потім стадіони” учасники вимагали скасувати тендери на закупівлі, які, на їхню думку, є недоцільними під час війни.

Учасники мітингу із плакатами зібрались біля Львівської ОВА, пише Суспільне.

“Формально ми знаємо, що скасовано тендерів на 38 млн грн. Але знаємо те, що ті гроші не скерували на армію. Також я знаю, що були запити від військових частин, але були від відмови військової адміністрації, хоч у них гроші є. Все ще не скасовані тендери на ремонти стадіонів на 14 млн, на ремонт опалення там, де його ніколи не було”, — говорить організатор Мітингу Святослав Літинський.

На сайті ОВА повідомили, що адміністрація створить робочу групу. Вона контролюватиме закупівлі, замовниками яких є органи місцевого самоврядування. Зараз готують відповідне розпорядження. Перше засідання цієї групи має відбутись наступного тижня.

“Якщо влада під час війни будує стадіони або лижні траси, оновлює фасади, перекладає бруківку, то це, на наш погляд, злочин. Зараз треба хлопцям на передовій дрони, тепловізори, прилади нічного бачення, аптечки, бронежилети. Все, що їм потрібно, треба передавати на передову”, — каже учасник мітингу Артур Кирєєв.

Раніше керівник Львівської ОВА Максим Козицький дав доручення громадам області проаналізувати за пріоритетністю закупівлі — 22 тендери вже скасували.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини