Парламентська асамблея Ради Європи визнала Голодомор геноцидом

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) проголосувала за визнання Голодомору актом геноциду українського народу.

Про це пише zaxid.net

“Відновлення історичної справедливості та вшанування пам’яті жертв Голодомору надсилає чіткий сигнал: справедливе покарання за всі минулі та нинішні злочини Москви неминуче”, – зазначив у своєму повідомленні Зеленський, подякувавши за рішення.

Глава МЗС у дописі також подякував, що ПАРЄ визнала сталінський Голодомор 1932–1933 років актом геноциду.

“Важливо, що ПАРЄ також закликала всі парламенти держав-членів Ради Європи та інші парламенти наслідувати цей приклад. Це правильно з моральної, історичної і політичної точок зору”, – зауважив міністр.

Рішення ухвалили 73 голосами “за” і одним “проти”.

У цьому контексті Асамблея вирішила визнати Голодомор актом геноциду, спрямованим на знищення української нації, мови та культури.

Резолюція також містить підтримку ключових міжнародних ініціатив України: зокрема, формули миру, створення спецтрибуналу над РФ, Кримської платформи.

ПАРЄ визнала, що фейкові “вибори” та референдуми рф на тимчасово окупованих територіях України “є використанням політичних свобод у військових цілях”.

Окрім того, ПАРЄ засудила рішення росії вийти з Чорноморської зернової ініціативи, спроби подальшої мілітаризації продовольства і торгівлі.

Нагадаємо, 15 грудня 2022 року Європейський парламент ухвалив більшістю голосів резолюцію з приводу дев’яностих роковин Голодомору в Україні, яка визнає ті жахливі події 30-х років минулого століття геноцидом українського народу.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини