На місці колишніх складів «Сільмашу» у Львові планують збудувати житло

У районі вул. Любінської та Кульпарківської планують збудувати новий житловий квартал із підземною парковкою та дитсадком.

Відповідні зміни пропонують до детального плану території в районі вул. Кульпарківської, Садової, Петлюри, Любінської та залізничної колії, повідомляє ZAXID.NET.

Територія всього ДПТ охоплює орієнтовно 27,5 га, його затвердили ще у 2017 році. Зараз ця колишня промислова зона активно забудовується – зі сторони вул. Садової будують комунальний ринок, поруч уже збудували торговий центр Sodova. З вул. Кульпарківської розбдовується масштабний комплекс Safe Town. З вул. Любінської розташовані садибні будинки та закинуті склади заводу «Сільмаш». За ДПТ на місці складів планували збудувати котеджне містечко.

У 2022 році компанія «Євродрейв-2», яка викупила приміщення колишніх складів, звернулася до Львівської міськради за дозволом на внесення змін у детальний план. Зміни розробляють архітектори ДП «Містопроект» і невдовзі проект винесуть на громадське обговорення.

Сама ділянка на вул. Зоряній, 7 площею 4,5 га перебуває в комунальній власності та призначена для будівництва житлово-громадського комплексу. Як розповів ZAXID.NET автор проекту змін до ДПТ Юрій Столяров, зміни передбачають будівництво житлового комплексу змішаної поверховості з домінантами на кутах на три квартали. Висота будівель коливатиметься від 6 до 15 поверхів, найвищі будівлі розташовані зі сторони залізниці. Під ЖК побудують підземну парковку на 900 місць. На перших поверхах розташують комерцію – магазини, кафе і супермаркет. Окремою будівлею поруч буде школа на 350 учнів і коворкінг.

«Зі сторони приватного сектора ми хочемо запроектувати меншу поверховість, аби збагатити архітектурний образ кварталу і щоб створювати менше дискомфорту для мешканців приватного сектору», – розповів Юрій Столяров.

Між будинками прокладуть міжквартальні проїзди, а зі сторони вул. Зоряної облаштують повноцінну вулицю з виїздом на вул. Садову та вул. Любінську. Зі сторони залізниці також облаштують квартальну вулицю з кишенями для паркування. Двори ЖК будуть вільними від машин.

ТзОВ «Євродрейв-2» зареєстроване більше двох років тому на вул. Зоряній, 7в. Фірма входить до групи компаній великого львівського забудовника «Інтергал-Буд». Неофіційно компанію контролює народний депутат 5-8 скликань Володимир Зубик.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини