додому Новини “Спочатку дрони, потім стадіони”: у Львові вп’яте відбувся пікет

“Спочатку дрони, потім стадіони”: у Львові вп’яте відбувся пікет

Учора, 6 жовтня, біля обласної військової адміністрації вчергове відбувся пікет “Спочатку дрони, а потім стадіони”.

Як повідомив Суспільному капітан поліції, який був на місці події, Сергій Гречанівський, на мітингу були присутні близько 50 людей.

Учасники акції виступають проти витрат з обласного бюджету на проєкти, які на їхню думку не є першочерговими під час повномасштабної війни. Про це розповів волонтер та організатор акції Святослав Літинський.

За його словами такий пікет відбувається вже вп’яте і є проєкти, які відклали. До прикладу скасували реконструкцію лижеролерної траси у Новояворівську і скасували будівництво спорткомплексу в Кам’янці-Бузькій.

“А решту дивних тендерів, які відбуваються, це до прикладу Ходорів — будівництво спортивного комплексу за 85 мільйонів гривень, 10 мільйонів цього року вже почали витрачати. На мою думку, є не критичними, але це слід розглянути — реконструкція опалення на проф. Буйка 4. Вартість — 48 мільйонів гривень, з них 39 мільйонів гривень ще потрібно, щоб завершити”, — розповідає організатор акції Святослав Літинський.

До протестувальників не вийшов ніхто з представників місцевої влади. Суспільне звернулось за коментарем до пресслужби Львівської ОВА. Журналістам повідомили, що зможуть прокоментувати це у понеділок, 9 жовтня.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини