Президент присвоїв звання Героя України загиблим полковнику та майору 24 бригади

Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України двом загиблим бійцям 24 механізованої бригади імені короля Данила з Львівщини.

Найвищою державною нагородою відзначено комбата, полковника Ігоря Ляшенка та командира розвідувальної роти, майора Степана Воробця, які загинули влітку 2014 року у боях з російськими окупантами на Донеччині, інформує Zaxid.net.

Ігоря Ляшенка та Степана Воробця відзначено «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові» указами президента від 29 вересня.

Як розповіли у прес-службі бригади, командир 1 механізованого батальйону, 36-річний полковник Ігор Ляшенко з Хмельниччини та 27-річний командир розвідувальної роти, майор Степан Воробець з Прикарпаття загинули 19 червня 2014 року, потрапивши у ворожу засідку поблизу селища Закітне на Донеччині.

У той день, під час штурму населених пунктів Ямпіль та Закітне, 24 бригада зазнала перших втрат. Разом Ігорем Ляшенком та Степаном Воробцем тоді загинули ще п’ятеро розвідників:

  • старший сержант Андрій Повстюк, заступник командира взводу-командир розвідувального відділення;
  • старший солдат Юрій Прихід, старший розвідник розвідувального відділення;
  • солдат Микола Шайнога, розвідник-кулеметник розвідувального відділення;
  • солдат Віктор Сивак, розвідник розвідувального відділення;
  • солдат Віктор Семчук, розвідник-снайпер розвідувального відділення.

«Взяття під контроль невеличких, але стратегічно важливих населених пунктів Ямпіль та Закітне – було одним з основних чинників втрати терористичним угрупованням Стрєлкова-Гіркіна, яке нараховувало близько тисячі найманців, бойової стійкості, що в підсумку призвело до їх втечі зі Слов’янська і Краматорська», – зазначили у 24 бригаді.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини