Транзит українського зерна через Польщу буде прискорено

Конфлікт через продаж українського зерна у Польщу вщухає. Україна готується перевезти значний об’єм сировини, контролюватиме цей процес Литва.

Продаж українського зерна

3 жовтня було оголошено про домовленість між Україною та Польщею відносно прискорення транзиту української сировини через польський кордон. Агропродукція переправлятиметься у треті країни. Оголошення зробив міністр Роберт Телус, повідомляє 24 Канал.

Телус зауважив, що це важливе питання, тому і контроль ситуації буде відбуватися відповідний. Напередодні, під час засідання міністрів сільського господарства країн Вишеградської четвірки, обговорювався формат перевірки “коридорів солідарності” – це шляхи перевезення української сировини. Контроль мають здійснювати представники ЄС.

Український уряд відповів на ці заяви. Міністр сільського господарства України – Микола Сольський повідомив, що наразі не експортується сировина до п’яти країн, без їхнього безпосереднього дозволу. Таке рішення – компроміс після несанкціонованих заборон Угорщини, Словаччини та Польщі.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини