Трьом загиблим бійцям з Львівщини присвоєно звання Героя України

Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України посмертно трьом бійцям з Львівщини.

Найвищою державною нагородою відзначено двох військовослужбовців львівської 125-ї бригади ТрО лейтенанта Тараса Чайку та солдата Павла Думанського, а також розвідника 24-ї бригади Івана Павлишина, передає zaxid.net.

Указами президента від 29 вересня бійцям присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» посмертно «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові».

29-річний Тарас Чайка пішов на війну добровольцем у перші дні повномасштабної війни. Був командиром окремого розвідувального взводу 125-ї бригади. 16 квітня минулого року отримав звання «лейтенант». Загинув 2 листопада 2022 року у бою з окупантами на Донеччині.

19-річний Павло Думанський також пішов у військо добровольцем після повномасштабного нападу Росії. Загинув 20 листопада 2022 року, прикривши собою побратимів.

28-річний Іван Павлишин із села Заверещиця на Львівщині був сержанком 24 бригади імені короля Данила. Воював з російськими окупантами з 2014 року. Навесні 2022 року у боях під Попасною отримав важке осколкове поранення ока, проте після операцій та короткотермінової реабілітації повернувся на передову. Загинув під час мінометного обстрілу 20 грудня 2022 року біля Бахмута.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини