Росія готується до багаторічної війни проти України – британська розвідка

Росія готується до тривалої багаторічної війни проти України. Про це свідчать документи міністерства фінансів держави-агресорки, згідно з якими у 2024 році на війну Кремль збирається спрямувати третину загальних видатків держбюджету.

Про це заявили в британській розвідці, яка роздобула секретні документи. Подробиці розкрили у новому зведенні Міністерства оборони Великої Британії, – пише Obozrevatel.

“Документи, які, ймовірно, просочилися з Міністерства фінансів Росії, свідчать про те, що витрати Росії на оборону мають зрости приблизно до 30 відсотків загальних державних витрат у 2024 році. Міністерство пропонує оборонний бюджет у розмірі 10,8 трильйона рублів, що еквівалентно приблизно 6 відсоткам ВВП і збільшенню на 68 відсотків у порівнянні з 2023 роком”, – розповіли у британському оборонному відомстві.

У Британії також припустили, що Росія зможе забезпечувати такий рівень оборонних витрат до 2024 року, однак зробити це вдасться за рахунок економіки в цілому і скорочення видатків на інші потреби держави.

Водночас, підкреслили у МО Британії, повна інформація про російські витрати на оборонний сектор засекречена. Однак навіть ті цифри, що просочилися назагал, свідчать, що Росія готується до багатьох років бойових дій в Україні.

Збільшення видатків на війну, додали у Міноборони Британії, відбулося після публічного виступу міністра оборони РФ Сергія Шойгу 27 вересня 2023 року. Тоді він заявив про готовність до продовження конфлікту в 2025 році.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини