Моравецький розкритикував Зеленського і застеріг його від союзу з Німеччиною

Президенту України Володимиру Зеленському не варто занадто сильно покладатись на Німеччину та забувати про надану Польщею допомогу.

Про це заявив у неділю, 1 жовтня, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, якого цитує Dziennik Gazeta Prawna, – пише zaxid.net.

«Я розумію, що він зараз думає, що у нього буде тісний союз з Німеччиною. Я вас попереджаю, німці завжди будуть хотіти спілкуватися з росіянами через голови центральноєвропейських держав. Саме Польща прийняла кілька мільйонів українців під своїм дахом, саме поляки прийняли українців, саме ми найбільше допомогли в той час, коли німці хотіли відправити 5 тис. касок до Києва в облозі, про це варто не забувати, президенте Зеленський», – звернувся Моравецький до президента України.

Польський прем’єр також прокоментував ситуацію з експортом українського зерна та заявив, що Польща першою чергою дбатиме про інтереси власних фермерів – незалежно від того, що думають в інших країнах.

«Бо коли йдеться про інтереси польського фермера, ми не будемо питати думки нікого в Берліні чи Брюсселі. Ми діємо на благо польського сільського господарства. Ми будемо захищати польське сільське господарство від українських агроолігархів», – сказав він на з’їзді партії «Право і справедливість» у Катовіце.

Моравецький додав, що нещодавно в ООН президент Зеленський сказав «дуже недоречні слова». Зазначимо, що 19 вересня Зеленський сказав в ООН, що йому «тривожно бачити, як дехто у Європі, деякі наші друзі у Європі, підривають солідарність політичним театром, роблячи із зерна трилер». На його думку, ці дії допомогають Росії.

Нагадаємо, що 19 вересня президент України Володимир Зеленський на Генеральній Асамблеї ООН сказав, що «дехто в Європі грає в солідарність у політичному театрі», перетворюючи постачання зерна на трилер, насправді допомагаючи «підготувати сцену для московського актора». Через ці слова Польща викликала посла України.

22 вересня Моравецький відреагував на цю промову та попросив Зеленського «ніколи більше не ображати поляків».

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини