Конфлікт військових з поліцією на блокпості у Харкові: у підрозділі “Кракен” пояснили, що сталося

Нещодавній інцидент на харківському блокпосту, де два десятки бійців із шевронами підрозділу “Кракен” з автоматами влаштували розбирання з черговими співробітниками Нацполіції та військовими, отримав продовження.

За версією самих озброєних чоловіків, конфлікт був спровокований діями співробітників правоохоронних органів, які протягом усієї лінії встановлення пропускних пунктів упереджено ставилися саме до “кракенівських” автомобілів, – пише OBOZREVATEL.

Про це розповіли представники підрозділу “Кракен” на їхньому Telegram-каналі. Судячи з інтонацій, які зчитуються з тексту, вони цілком переконані у своїй правоті й не знаходять причин для каяття.

“ВСП і “мус*ра” отримали наказ від свого начальства зупиняти конкретно машини “Кракена”, військової частини 0458. Чому вони отримали таку вказівку – відомо тільки їм самим. Зупиняли та тримали машини, доки не отримували підтвердження від свого штабу, що можна пропускати. Хлопці зайоб*ні після полігону, зупинялися на всіх блокпостах, називали пароль і показували військові квитки, але все одно були змушені чекати по пів години, поки штаби розберуться між собою”, – зазначено в повідомленні.

Потім бійці пояснили, що правоохоронці просто вичерпали їхню міру терпіння. Нібито вони постояли кілька годин на одному блокпості, постояли стільки ж на другому, а на третій викликали своїх побратимів із Харкова.

“Поліція отримала наказ з якоїсь причини без будь-яких законних обґрунтувань зупиняти машини “Кракена”, в день зняття відео саме цих хлопців зупинили втретє, і хлопці культурно роз’яснили, чому так робити не слід”, – резюмували в “Кракені”.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини