2 жовтня Львів попрощається із загиблим захисником Олександром Сулімовим

В понеділок, 2 жовтня, Львів проведе в останню путь 31-річного Олександра Сулімова, який загинув у боротьбі з російськими окупантами.

Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Заупокійна молитва та прощання з військовослужбовцем відбудеться о 09:30 у храмі Різдва святого Івана Хрестителя у Винниках (вул. Галицька, 61)

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, об 11:30 запланована міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Львів’ян закликають прийти і віддати останню шану полеглому на війні захиснику, а також утриматися в цей час від святкових та розважальних заходів.

Біографічна довідка

Олександр Сулімов (16.12.1991 – 26.09.2023) зростав у селі Рекшин Тернопільської області. Після закінчення тамтешньої школи переїхав до Львова та здобув професійно-технічну освіту у Львівському фаховому коледжі харчової і переробної промисловості Національного університету харчових технологій. Згодом вступив на заочну форму навчання до Національного університету харчових технологій.

Ще під час навчання у коледжі захопився виробництвом та вирішив працювати за фахом: розпочав кар’єру на посаді «оператора складально-пакувальних автоматів» на концерні «Хлібпром».

Попри юний вік, продемонструвавши надзвичайну відповідальність та виняткові людські якості, швидко отримав підвищення та став майстром зміни, а останнім часом працював начальником цеху заморожених напівфабрикатів. У вільний від роботи час був затятим рибалкою та захоплювався футболом: брав участь у численних районних змаганнях, грав у кількох місцевих клубах.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ Олександр активно займався волонтерською діяльністю та вступив до лав тероборони. Незважаючи на відсутність військового досвіду, кілька разів намагався потрапити на фронт. Зрештою таємно поїхав до Києва та вступив до 12 бригади оперативного призначення імені Дмитра Вишневецького Східного оперативно-територіального об’єднання Нацгвардії України. Виконував бойові завдання на східному напрямку.

У Олександра Сулімова залишилися дружина і троє маленьких дітей, мама, бабуся, сестра та двоє братів. Один із них захищає Україну від російських загарбників на передовій.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини