ЄС подовжує тимчасовий захист для українських біженців у Євросоюзі до березня 2025 року

Країни ЄС погодилися продовжити тимчасовий захист для біженців з України. Він триватиме щонайменше до 5 березня 2025 року.

Рада ЄС погодилася продовжити тимчасовий захист для українців, які рятуються від російської агресії, до 4 березня 2025 року. Про це пише 24 Канал.

ЄС підтримуватиме українців стільки, скільки потрібно

Фернандо Гранде-Марласка Гомес, виконуючий обов’язки міністра внутрішніх справ Іспанії, зазначив, що ЄС підтримуватиме український народ стільки, скільки потрібно. Він підкреслив, що продовження статусу захисту дає впевненість більш ніж 4 мільйонам біженців, які знайшли притулок у ЄС.

Ми погодилися продовжити тимчасовий захист ще на один рік до березня 2025 року для всіх українських громадян, які вимушені покинути свою країну, як і понад 4 мільйони українців, в основному жінкам, яким ми вже надали тимчасовий захист,
– сказав Фернандо Гранде-Марласка Гомес.

За його словами, це “один з найбільших моментів солідарності, який спостерігали в ЄС”. Відповідаючи на питання кореспондентки 24 каналу, Гранде-Марласка Гомес заявив, що наразі немає альтернативного рішення для українців після завершення тимчасового захисту у 2025 році.

Зазначимо, що директива про тимчасовий захист може бути продовжена максимум на 3 роки – до 4 березня 2025 року. У разі продовження повномасштабної війни у Брюсселі мають запровадити альтернативний механізм, аби українські переселенці змогли перебувати в ЄС.

Будемо сподіватися, що це не буде необхідним, і що кожен зможе якнайшвидше повернутися до своєї країни й жити в мирі та безпеці. Але очевидно, що з першого ж моменту ми вже думаємо про будь-яку альтернативу,
– сказав Гранде-Марласка Гомес.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини