Уряд Німеччини скоротить фінансування на потреби біженців

Федеральний уряд Німеччини виношує плани фактично вдвічі скоротити видатки на допомогу землям для покриття витрат, пов’язаних з розміщенням, підтримкою та інтеграцією біженців.

Про це повідомляє DW.

Цьому передували перемовини між урядом ФРН і представниками земель щодо розподілу фінансового навантаження щодо біженців, які завершилися в понеділок безрезультатно.

За словами двох співрозмовників Reuters, уряд у Берліні повідомив представникам земель, що готовий виділити в 2024 році максимум 1,7 мільярда євро на покриття витрат земель і місцевих громад на біженців, що значно менше порівняно з 3,75 мільярда євро в поточному році. Так само уряд ФРН не зміг пообіцяти, що в подальші роки рівень фінансування буде відповідати показнику 2023 року.

Рішення стосується і біженців з України

Як наголосили джерела Reuters, німецький уряд також не планує перебирати на себе частину витрат на підтримку й інтеграцію біженців з України.

Речник міністерства фінансів Німеччини пояснив Reuters позицію Берліна: “Власне, землі несуть відповідальність за розміщення біженців та опіку про них. Федеральний уряд усвідомлює національний вимір (цього питання. – Ред.)”.

Опозиція критикує плану уряду ФРН економити на біженцях

Водночас генеральний секретар опозиційної партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) Карстен Ліннеманн (Carsten Linnemann) різко розкритикував такі плани федерального уряду. “З одного боку, федеральний уряд не обмежує приплив нелегальної міграції, а з іншого – урізає вкрай необхідні кошти на житло”, – сказав Ліннеманн у вівторок, 26 вересня, в коментарі Reuters. Федеральний уряд втрачає “зв’язок з реальністю”, додав він.

Наразі у Німеччині знайшли захист понад один мільйон українців, переважно –  жінки та діти.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини