Ворог не зміг повернути втрачені позиції на Херсонщині, а ЗСУ знищили 6 катерів Росії, – Гуменюк

Українські захисники впродовж минулої доби не допустили російських загарбників до позицій в Херсонській області, які окупанти втратили раніше. Водночас наші військові змогли знищити 6 ворожих катерів у дельті річки Дніпро.

Про це пише 24 канал, посилаючись на “Радіо Свобода”

Керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк зазначила, що росіяни атакували з води, маневруючи серед островів уздовж окупованого лівобережжя Херсонської області. Однак всі ці спроби нівелювати Збройні Сили нашої держави.

Гуменюк розповіла про роботу ЗСУ на Півдні

Наталія Гуменюк зазначила, що наразі ворог активізувався на островах на окупованому лівобережжі Херсонської області й вишукують способи забезпечити собі більш щільну оборону. Тому росіяни намагаються атакувати позиції українських солдатів з напрямку річки Дніпро.

Але мінус шість човнів – це дуже красномовне, переконливе зведення, яке ми можемо зараз говорити за минулу добу. Так завершилась їхня (військових Росії – 24 Канал) спроба закріпитися на тих позиціях, з яких попередньо були вибиті, – сказала речниця.

Вона також наголосила, що українські військові продовжують нищити особовий склад й іншу техніку російської армії. Зокрема, мовиться про гармати та міномети.

“Все те, чим вони намагаються обстрілювати правий берег і завдають мирному населенню суттєвої шкоди як у матеріальному сенсі, так і у фізичному. Оскільки, на жаль, є постраждалі за минулу добу на Херсонщині”, – зауважила Гуменюк.

Вона також розповіла, що активізувалися російські сили й у повітрі, атакуючи правий берег Херсонщини керованими авіабомбами й безпілотниками. Речниця підкреслила, що сили Росії на Лівобережжі переважають і вони “дуже потужні”.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини