Правоохоронці розслідуватимуть справу про подарований будинок у Брюховичах сину львівського військкома

Національне агентство з питань запобігання корупції скерувало до поліції висновок про вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією щодо сина керівника об’єднаного районного ТЦК Львова

Про це йдеться на сайті НАЗК, передає “Еспресо.Захід”. 

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції склало висновок про корупційну діяльність керівника об’єднаного районного ТЦК Львова.

Відзначать, що син керівника об’єднаного районного ТЦК міста Львова отримав подарунок у вигляді недобудованого будинку площею 638 кв.м та прибудинкової території в смт Брюховичі. При цьому жінка, яка подарувала будинок, пов’язана особистими стосунками з чоловіком, який перебуває на обліку в цьому ж ТЦК і є особою, придатною до проходження служби в умовах війни.

У НАЗК наголошують, що цей чоловік з часу повномасштабного вторгнення жодного разу не викликався для проходження військово-лікарської комісії, оновлення даних чи виконання інших мобілізаційних розпоряджень.

Згідно із законодавством,  військовим комісарам заборонено отримувати подарунки для себе або своїх близьких, якщо ці подарунки пов’язані з виконанням ними своїх службових повноважень.

Такі дії військового комісара кваліфіковано за ст. 172-5 КУпАП – порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків, про що обґрунтованим висновком поінформовано ДСР Національної поліції України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу з конфіскацією подарунків.

Застереження: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини