Вікна у дитсадку, біля якого впала ракета, відновлять американські благодійники

У Львові в дитячому садочку, який зазнав руйнувань внаслідок ракетного удару 15 серпня, коштом американських благодійників замінять всі вікна. Представники благодійної організації Global Empowerment Mission (GEM) провели необхідні заміри та вже планують роботи.

Загалом у садку потрібно відновити 57 звичайних вікон та 2 великих вікна на сходовій клітці, – пише Львівська міська рада.

Детальніше про обсяги руйнувань у дитячому садку «Казка» розповіла директорка Ірина Кирда.

«Загалом у садочку потрібно відновити 57 вікон, 51 двері (вхідні та міжкімнатні), 2 великих вітражних вікна на сходовій клітці, 6 міжкімнатних перегородок (між спальнями та ігровими кімнатами). Це все зруйнувала вибухова хвиля.

Окрім цього, під час комісійного обстеження виявлено, що покрівля закладу зазнала значних ушкоджень та потребує капітального ремонту. Також значних пошкоджень зазнали стіни будинку. Уціліла лише частина меблів, внутрішні приміщення потребують ремонтів. Ігровий майданчик на вулиці повністю зруйнований», – зазначила Ірина Кирда.

Заміна вікон відбувається у межах програми, яка створена американською організацією Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Howard G Buffett Fondation (HGBF), коштом якої вже встановлюють близько 1000 нових вікон в будинках, що постраждали внаслідок попереднього ракетного удару по Львову, 6 липня. Також благодійники роздали постраждалим мешканцям продуктові набори – більше 1500 GEM-боксів.

Нагадаємо, після ракетного обстрілу 15 серпня у Львові було пошкоджено 830 вікон та 81 вхідні двері у 48 житлових будинках. У найбільш постраждалому багатоповерховому будинку повністю знищено 4 квартири. У 76 квартирах зафіксували тріщини на стінах. У 6 багатоповерхівках пошкоджені дахи і ще 5 покрівель потребують ремонтів у приватних будинках. Значних ушкоджень зазнав дитячий садок.

За вибиті вікна і двері у житлових будинках з бюджету міста передбачені компенсації мешканцям. Зокрема, 12 тис грн – за вибиті вибуховою хвилею вікна (розрахунок за одне вікно), 8 тис грн – за вибиті вхідні двері. Ті мешканці, у чиїх квартирах наразі неможливо проживати, отримають від міста компенсацію на оренду житла у розмірі 10-12-15 грн на місяць. Щоб отримати компенсації, мешканці постраждалих помешкань повинні подати необхідні документи через ЦНАП. За інформацією ЦНАП, уже звернулись близько 80 мешканців, чиє майно постраждало внаслідок російського ракетного обстрілу 15 серпня.

На ліквідацію наслідків з резервного фонду міського бюджету Львівської громади заплановано виділити близько 20 млн грн.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини