Компанія Rheinmetall поставить Україні новий супердрон, – ЗМІ

Німецька компанія Rheinmetall ухвалила рішення передати Україні свій новий супердрон. Мовиться про безпілотну систему Luna New Generation.

Про це пише 24 канал, посилаючись на Bild

Остання потрібна для повітряної розвідки. Luna New Generation (NG) є найсучаснішим розвідувальним безпілотником.

Що відомо про передачу нової техніки Україні

Видання, посилаючись на власні джерела, зазначило – цей “пакет безпілотників” складатиметься з наземної станції управління з:

  • декількома дронами;
  • стартовою катапультою;
  • військовими вантажівками.

Безпілотна система Luna від Rheinmetall – це абсолютно нова система дронів, яка перевершує попередню модель за всіма важливими характеристиками. Цю систему безпілотників можна використовувати як розвідувальну систему, забезпечувати мережу LTE та перехоплювати або глушити ворожі комунікації, – заявили журналісти.

Вони пояснили, що “NG” значить “нове покоління” дрона Luna. Натомість інші моделі безпілотників вже поставлені в Україну зі складів Бундесверу.

Одна з версій цього дрону зможе нести озброєння, проте Україні передадуть варіант, який немає такої функції.

“Бундесвер також має отримати ударні безпілотники. Але правила використання ударних безпілотників повинні бути розроблені федеральним урядом і ухвалені Комітетом оборони та Комітетом закордонних справ. І поки ці рішення не будуть, війська не можуть отримати або використовувати ударні безпілотники”, – пояснили журналісти.

За їхніми даними, новий дрон Україна отримає до кінця 2023 року.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини