Закликав молитися за примирення “двох прекрасних народів”: скандал зі священником в Ужгороді

В Ужгороді 6 серпня трапився скандал зі священником місцевого греко-католицького катедрального собору. Так, священнослужитель у своїй проповіді закликав до молитви за примирення “двох прекрасних народів”.

Про це пише 24 канал, посилаючись на Дарія Сіпігіна

Під цим він мав на увазі братання між росіянами та українцями. На питання навіщо він закликає до таких дій священнослужитель сказав, що “може говорити все, що хоче”.

Дивіться також Від оплоту “руского міра” на Заході до ключа єднання: якою буде доля Почаївської Лаври

Що відомо про скандал зі священником в Ужгороді

Українська продюсерка Дарія Сіпігіна розповіла, що вона почула такі призови з Ужгородського греко-католицького катедрального собору, коли проїжджала повз. За її словами, ці проповіді лунали з гучномовців.

Ніхто й оком не кліпнув на ці слова. Десятки людей мовчки дослухали богослужіння та пішли геть,
– сказала вона.

Вона також виклала відео з проповіді, де священник Роман Курах заявляв, що просить, щоб Господь примирив “два великі народи” – України й Росії. Він також хоче, щоб ці два народи “не товкли, не мучили, не знищували, не вбивали один одного”.

“Щоб ці два прекрасні народи будували царство небесне уже тут на землі й колись разом увійшли до неба, обійнялися та прославили господа цілу вічність на многая й благая літа”, – сказав він.

jMfUFf6I

Сіпігіна зазначила, що, зайшовши до собору, вони вирішили чемно запитати у пана Кураха, чи нормально благословляти росіян під час війни й закликати обійматися з тими, хто нас вбиває. Після цього він миттєво перейшовши на крик і тикання.

Зокрема, він зазначив, що може говорити все, що захоче, що він благословляє росіян, і що, якби його рідний брат військовослужбовець, який служить у десантних військах, загинув би, то він би теж його благословив би.

https://24tv.ua/uzhgorodi-svyashhennik-zaklikav-molitisya-za-primirennya-ukrayintsiv_n2367150?fbclid=IwAR1710oYuv_UQgla5JdGrOSF-ByzjD_QnPZxBpp_tJWfzhVpejcjMfUFf6I

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини