На Львівщині попрощаються з Героєм, який загинув ще під час повітряної операції в Маріуполі

У Стрию зустрінуть захисника Маріуполя Андрія Дяка, який загинув у бою з російськими окупантами ще в квітні минулого року.

Про це повідомили у Стрийській міській раді, передає “Еспресо.Захід“.

Андрій Дяк був уродженцем Стрия. Народився 19 травня 1987 року. Навчався у Стрийській СШ №4. Закінчив військово-спортивний ліцей ім. Героїв Крут у Львові. Після чого поступив і закінчив Львівську філію Київського університету культури і мистецтв. Працював у сфері туризму.

Андрій Дяк

Упродовж 2016 – 2019 років брав участь в АТО, захищав Батьківщину в складі 36-ої окремої бригади морської піхоти ім. контр-адмірала Михайла Білинського. Нагороджений відзнакою президента “За участь в антитерористичній операції”.

“Після демобілізації працював в іноземній компанії у службі охорони супроводження кораблів. Вільно володів англійською мовою, був фізично міцний і морально стійкий. З початком повномасштабного вторгнення росії на територію України без вагань розірвав контракт з іноземною компанією і повернувся з-за кордону додому в Україну. Разом з братом пішли в один день добровольцями захищати Батьківщину.

Андрій став одним із 72-х відважних воїнів які добровільно зголосилися полетіти гелікоптерами в повністю оточений і заблокований Маріуполь (відомо, як повітряна операція на Азовсталь силами ГУР)”, – йдеться у повідомленні.

Загинув воїн у бою з російськими окупантами 10 квітня 2022 р.

Тіло Героя зустрічатимуть у суботу, 29 липня, о 10.00 год. в с. П’ятничани. Похорон відбудеться цього ж дня о 13.00 в церкві Благовіщення (м. Стрий).

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини