«Мене зробили злочинцем». Юрій Горбунов заявив, що після скандалу відмовляється від ордена За заслуги

Український продюсер Юрій Горбунов, який потрапив у скандал через отримання 33 млн грн із держбюджету на зйомки серіалу СМТ Інгулець, відмовився від ордена «За заслуги» II ступеня, яким його нагородили 23 серпня 2022 року.

Про це він заявив у бесіді з журналістами ISLND TV, зазначивши, що його «зробили злочинцем». Свій орден Горбунов готовий віддати військовим, – пише NV Life.

«Знаєте, ми говоримо про військових і ордени, і ви маєте рацію — слова „орден“ і „невійськовий“ погано пишуться. Я готовий віддати цей орден будь-кому з військових, які зараз на передку. У мене його немає фізично, але, якщо мені його дадуть, я готовий передати туди. Або нехай зараз перепишуть на будь-якого героя», — заявив він.

Горбунов підкреслив, що лише після скандалу почав рахувати, скільки грошей зібрав для ЗСУ.

«Скільки б я не волонтерив, мені зараз закидають, а що ти Горбунов зробив для військових? Я зараз спеціально почав рахувати, ми порахували з Пономарьовим і Дзідзьо, скільки ми зібрали на аукціонах у Європі, і знаєте яка сума вийшла? 2,5 мільйона євро. І це гроші, які пішли на ЗСУ. Але тепер мене зробили злочинцем. Я готовий усе віддати, що потрібно. Але я хочу, щоб працювала наша економіка і наша індустрія, щоб ми по всіх фронтах закривали… я розумію, що є головний фронт, і це найголовніше, але мені дзвонять військові й кажуть, що ми зараз сидимо й дивимося твоє Скажене весілля, тому що це комедія і ми хочемо позитивних емоцій. І ми хочемо таку саму комедію зняти, вона не про Поворознюка, хто його звідки витягнув, люди добрі?» — заявив він.

Нагадаємо, 25 липня Горбунов опублікував у своєму Instagram відеозвернення, в якому повідомив, що він і його продакшен-компанія Прототип продакшен відмовляються від державного фінансування зйомок комедійного серіалу СМТ Інгулець, який виграв тендер, оголошений Мультимедійною платформою іномовлення України на суму 33 млн грн. Горбунов повідомив, що, незважаючи на скандал у Мережі та критику суспільства, він планує зняти комедію, але шукатиме для неї інші джерела фінансування.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини