Воїн “Азову” Євген Чуднецов, який двічі побував у полоні росіян: “Червоний хрест один раз бачив, безпонтова організація” (відео)

Боєць “Азову” Євген Чуднецов двічі потрапляв у полон до російських загарбників. Вперше його взяли у полон під час боїв біля Широкиного.

Після визволення він знову став на захист Батьківщини та у травні 2022 року, боронячи “Азовсталь”, знову потрапив до полону рашистів.

Про це він розповів в інтерв’ю DW, передає Цензор.НЕТ.

За словами захисника, в першому полоні він пробув майже 3 роки – з 14 лютого 2015 по 27 грудня 2017. Його також “засудили” у “ДНР”.

“Дали мені 20 років суворого режиму за однією статтею і 18 за іншою, разом 38. Так як “правосуддя ДНР” дуже “милосердне”, мені 8 років скосили, поєднавши 2 статті. Мені дали 30 років суворого режиму та 3 роки нагляду”, – розповів Євген.

Бої в Маріуполі, каже воїн, складними в плані логістики та евакуації.

“Я навіть не уявляю, яка кількість загиблих в Маріуполі. Думаю, більше 30 тис. серед цивільного населення”, – сказав Чуднецов.

Воїн також додав, що під час виходу з “Азовсталі” бачив російських військових та представників “Червоного хреста”.

“Це вперше і востаннє я їх (Червоний хрест. – Ред.) бачив. Взагалі безпонтова організація”, – наголосив він.

Також Чуднецов розповів про умови в колонії Оленівки, де перебували полонені захисники.

“Це великі бараки двоповерхові, кімнати. Ми могли виходити у дворі гуляти. Не було каналізації, виривав трактор яму, купили туалети. Добре, що літо було, душ, вийшов на вулицю, водичкою… Воду питну, умовно питну, привозили. Хімією віддавала”, – сказав захисник.

Коли росіяни вчинили теракт на Оленівці, каже воїн, було видно зарево, чути крики людей. Він назвав це “показовою стратою”.

“Потім нас на Таганрог вивозили. З другого полону я вийшов 6 травня 2023 року. Майже рік пробув в полоні. Вийшов з полону, важив 60 кг. До полону важив 93-95 кг”, – сказав він, додавши, що другий полон був важчим.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини