Партнери бояться давати зброю – використаємо свою, – Залужний про удари по ворогу на його землі

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний висловився щодо ударів по території Росії. За його словами, якщо наші партнери бояться давати українській армії зброю для цих дій, то наша країна використає для цього зброю вітчизняного виробництва.

Про це пише 24 канал, посилаючись на Washington Post

Попри це, він зауважив, що українське військове командування не визнає свою причетність до ударів по Росії. Однак він запевнив, що українська армія “проводить ту роботу, яку вважає потрібною”.

Чи вдаряє Україна по території Росії

Журналісти видання зазначили, що наші західні союзники, посилаючись на побоювання ескалації війни з Росією, висунули умову українському командуванню щодо ракет великої дальності та іншого обладнання, яке вони надали. Партнери попросили, щоб ця зброя не була використана для ударів по території Росії.

Сам Залужний наголосив, що “не має питати в когось дозволу, що робити на території ворога”. За його словами, для нього пріоритетним завданням є “врятувати свій народ від ворога”.

“Мені чомусь доводиться думати, що мені там нічого не дозволяють, тому що Путін застосує ядерну зброю. Дітям, які вмирають, байдуже”, – наголосив він.

Головнокомандувач також наголосив, що це проблема лише нашої держави, і лише українському військовому командуванню вирішувати, як вбити цього ворога. В тому числі й на його території.

Якщо наші партнери бояться використовувати свою зброю, ми вбиватимемо своєю. Але лише стільки, скільки необхідно, – зазначив Залужний.

Попри це, він не уточнив, чи були вже вдалі удари по Росії саме з використанням української зброї. Він також не сказав, яку саме зброю Україна використовує для цих можливих ударів.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини