200-бальники з НМТ: Аліна вчилась у ванні в Харкові, а Мішу вже запросили до Оксфорду

Анна ж з Новодністровська отримали за три предмети по 200 балів.

Попри неймовірно складний навчальний рік, з повітряними тривогами і обстрілами, в Україні таки відбувся національний мультипредметний тест. Це такий собі тимчасовий замінник ЗНО, бо відбувається в умовах війни онлайн і зразу з трьох предметів: української мови, математики та третього предмету на вибір, пише ТСН

Результати стали відомі цього тижня і вже спалахнула купа суперечок. Батьки – нарікають на технічні збої, що завадили дітям під час тесту. Ті, хто НМТ організовував – проблеми визнають, і обіцяють виправити, але вказують і на велике число списувань, і на хакерські атаки.

Попри це – максимальні 200 балів з математики – отримали майже дві тисячі учасників. Тоді як максимум з української – вдалося отримати лише близько тисячі дітей. Є й такі герої, хто отримав максимум з усіх трьох предметів: їх небагато, всього 50-т. І це – не лише ті, хто живе далеко від лінії фронту. Дівчинка із Харкова, наприклад, всю торішню весну прожила у ванній кімнаті, але тест з української – склала на 200.

Харківська випускниця склала НМТ з української мови на максимальні 200 балів, ба більше, тест виконала за 15 хв. “Хвилювалась, коли ще не дали завдання. А коли я побачила завдання – все типово, все знайомо. Тому що я добре пам’ятала правила”, – каже Аліна Герасименко.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини