На Волині скандал довкола стадіону: людей обурила ціна ремонту під час війни

Будівництво нового стадіону планують завершити за два з половиною роки, а поки – шукатимуть гроші.

В соцмережах вибухнула дискусія через ремонт стадіону на Волині під час війни. На ремонт влада райцентру Ківерці вирішила виділити 145 мільйонів гривень, про це стало відомо з двох тендерів, які оприлюднили в системі закупівель “Прозоро”, йдеться в ТСН.

Мер міста має вже проєкт нового стадіону, на ньому укриття на 400 осіб, нове штучне поле, бігові доріжки, спортивні майданчики, освітлення – і все це за понад 145 мільйонів гривень. “Думаєте, це дешево коштує? 55 метрів. Тобто я його не проєктував. Просто попросив спроєктувати так, щоб було гарно”, – каже мер Олександр Ковальчук.

Стадіон Ківерці хочуть відремонтувати за 145 мільйонів гривень / ©

Гарно, але задорого – озвучена сума просто збурила Мережу, користувачі не стримують в дописах:

– Геть всі подуріли. То барабани, то стадіон

– Дійсно, під час війни це дуже “актуально” – стадіон

– Наступна олімпіада точно буде у Ківерцях

Два тендери з’явилися на платформі “Прозоро” в один день. В першому йдеться про капітальний ремонт стадіону, в другому – про ремонт бігових доріжок та спортивних майданчиків. Найбільшу суму, розповідає міський голова, потягнуло бомбосховище. “Тут дуже довго проєктували, ви розумієте, що таке радіоактивні укриття під всі норми, двері, все… Це немала сума грошей”, – каже він.

На стадіоні тренується понад три сотні дітей, розповідають у місцевій спортшколі. Про ремонт футбольного поля та бігових доріжок тут клопочуться близько десяти років і завжди немає грошей. “Щодо сучасних вимог – він у незадовільному стані, через те, що сьогодні дитина не може бігати по асфальті, вбивати ноги і відповідно ефекту, результату вже немає”, – переконує директор місцевої спортивної школи Олександр Левчук.

Думки містян розділилися. Якщо батьки дітей, які тут тренуються – підтримують новий проєкт, то інші переконані – він надто дорогий.

Будівництво нового стадіону планують завершити за два з половиною роки, а поки – шукатимуть гроші. Для  бюджету громади це непідйомна сума, тож розраховують на підтримку бізнесу.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини