Офіційний Будапешт не причетний до передачі Росією Угорщині українських військовополонених, – Сійярто

Офіційний Будапешт не причетний до вивезення з Росії 11 українських військовополонених, які зараз перебувають на території Угорщини.

Про це заявив угорський міністр закордонних справ Петер Сіярто під час виступу у Парламентській асамблеї Ради Європи, повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на DW.

“Щодо 11 військовополонених, то я гадаю, хороша новина у тому, що вони вільні”, – сказав міністр. При цьому Сійярто додав, що передача українських полонених угорській стороні відбулася внаслідок “дискусій між церквою та релігійними організаціями”. “Держава Угорщина абсолютно не долучена”, – заявив очільник МЗС.

За його словами, українці “вільні у своєму пересуванні в Угорщині, вони вільні робити те, що вони хочуть робити”. “І якщо вони захочуть вийти на зв’язок з українською владою, то вони вільні це зробити, я можу вам це гарантувати”, – сказав міністр.

Попри намагання угорської влади відмежуватися від історії з вивезенням з Росії українських військовополонених, у Брюсселі вважають, що офіційний Будапешт повинен пояснити свою участь у цьому процесі, а також повну відсутність комунікації з цього приводу з українським урядом.

У міністерстві закордонних справ України кажуть, що дипломатам досі не вдалося встановити прямий контакт із українськими військовополоненими, а повідомлення угорської влади про нібито їхній вільний статус не відповідають дійсності.

Україна знайшла 11 полонених українців, яких Росія передала Угорщині, і знає їхні імена

РПЦ хоче передати українських полонених Угорщині. З Україною не узгодили

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини