Український фермер дві доби боровся з повінню після підриву Каховської ГЕС, рятуючи город із кавунами: для цього йому довелося насипати вал (відео)

Український агроном Віктор Свідерський показав 15 червня у своєму TikTok, як фермери на півдні країни рятували город від повені після підриву армією країни-агресора РФ Каховської ГЕС.

Для цього город обгородили валом, – пише інтернет-видання “Гордон“.

“Друзі, хочу показати, як фермер боровся з повінню від підриву Каховської ГЕС. Ви бачите, який вал зробив. Там далі йде Буг, і Буг дійшов майже поверх цього валу”, – каже він.

Він зазначив, що у деяких місцях річка переливалася за вал – тоді лопатами і трактором фермери підгортали землю, щоб вода не дійшла до поля.

@viktor_agro0

Наша аграрна країна тільки розквітатиме 🙏🥹#віктор_свідерський #тіктокукраїна💙💛 #агрономич_віктор #тепличнийбізнес #хочуврек #повінь2023 #каховськагес #підтоплення #каховскаягэс #овочі #реки

♬ оригинальный звук – Агрономич Віктор

“На поле вода не зайшла, до кавунчиків не дістала. Там далі морква йде, огірки. Вода не дійшла. Фермер боровся дві доби, каже, потім добу відсипався. Боріться до останнього і ні на одну секунду не здавайтеся”, – сказав Свідерський.

Пізніше він опублікував ще відео з валом, яким рятували город від води.

@viktor_agro0

Наш народ незламний, пишаюся кожним 🙏#віктор_свідерський #тіктокукраїна💙💛 #каховськагес #тепличнийбізнес #хочуврек #агрономич_віктор #підтоплення #каховскаягэс #овочі #кавуни #повінь2023 #незламні

♬ оригинальный звук – Агрономич Віктор

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини