Свічки за упокій: у Києві мама учнів каже, що вчителька переслідує її через звільнення зі школи (відео)

Деталі скандалу в навчальному закладі Святошинського району столиці.

В Києві спалахнув скандал з учителькою образотворчого мистецтва, яка, за версією батьків, принижувала їхніх дітей, дозволяла собі на них кричати та викладати у класі російською.

На відео, яке записали учні, вчителька пояснює дітям, що буде говорити “як Соловйов(а) з російського телебачення”, бо вони по-іншому її не розуміють, пише ТСН

Скандал у спеціалізованій школі №197 ім. Дмитра Луценка закінчився тим, що вчительку швидко звільнили, ще у квітні. Але конфлікт несподівано продовжився.

Нещодавно звільнена вчителька підійшла до одного з учнів і сказала хлопчикові, що щосуботи ставить за його матір свічки за упокій у церкві. Про це в соціальній мережі написала мама хлопця.

Зривалася на крик та ставилися до дітей зневажливо

Антоніна Картушинська – мама учня, каже, що шокована такими діями звільненого педагога.

“На вчительку образотворчого мистецтва Світлану Кизуб надходили неодноразові скарги від дітей і батьків. Вона зневажливо ставилася до дітей під час уроків, особливо до хлопчиків. Часто зривалася на крик, називала дітей “хохл@ми”, а одного з учнів школи схопила за горло. Я вже мовчу про те, що вона вдавалася до викладання російською мовою, навіть якщо діти були проти, дозволяла собі принижувати учнів. Все це ігнорувалося адміністрацією школи. Нам казали, що із вчителькою проведені роз’яснювальні бесіди, але жодної догани вона не отримала. Можливо, через те, що вчителька пропрацювала у школі 13 років і дійсно багато зробила для навчального закладу. Але 14 квітня Кизуб звільнили завдяки небайдужим батькам і швидкому реагуванню з боку Міносвіти, якому було надано доказ – аудіозапис з її поведінкою під час уроку”, – розповідає сайту ТСН.ua Антоніна Картушинська.

Вона додає, що її діти навчаються в цій школі у 5 та 11 класах. А безпосередньо аудіозапис зі скандальною промовою вчительки записали у 5-класі, де навчається її донька.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини