“Мами дівчаток рівніші?”. В жіночі купе “Укрзалізниці” не пускають хлопчиків від 6 років

Укрзалізниця 12 червня запустила пілотний проект – жіночі купе. Навколо компанії виник скандал через неможливість матерів їздити поїздами разом з синами з 6-річного віку.

Про це написала Юлія Шило на своїй сторінці у Facebook, – пишуть Українські новини.

Під час купівлі квитків жінка помітила, що не може забронювати місце у жіночому купе для свого шестирічного сина. За правилами УЗ, користуватися новим видом купе можуть лише жінки та діти віком до п’яти років.

“Поясніть. А якого беня я з сином 6 років не можу користуватись жіночим вагоном? Тобто, до 5 – ок, а далі вже міскузі, пані, раз родили У хромосому? Всі жінки рівні, але мами дівчаток рівніші?” – обурилася жінка.

Скрін Юлії

В УЗ зазначали, що посадка в спеціалізовані купе доступна виключно жінкам та дітям, яким не виповнилося 6 років. Чи стосується таке правило тільки хлопчиків, чи й дівчаток теж – не уточнено.

Нагадаємо, що продаж квитків у жіночі купе здійснюватиметься лише у мобільному додатку Укрзалізниці. Поїзди з жіночими купе в ньому маркуватимуться, а посадка у такі купе буде доступна виключно жінкам та дітям до шести років.

Вартість проїзду не відрізняється від звичайної, але кількість квитків на одне замовлення обмежена чотирма. Жіночі купе тестують за такими напрямками:

• №41 Дніпро – Трускавець;
• №81 Київ – Ужгород;
• №15 Харків – Ясіня;
• №75 Київ – Кривий Ріг.

Ця ситуація збентежила жінок, у яких є доньки. Матусь цікавить, чи зможуть вони їхати в жіночому купе, якщо дитині від 6 до 18 років.

Коментарі під постом Юлії Шило у Фейсбуці

Деякі користувачі рекомендують розповісти про цю проблему “Укрзалізниці”.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини