Вже не 19 грудня: коли відзначатимемо День Святого Миколая у 2023 році

День Святого Миколая є релігійним святом, яке відзначають в православних і католицьких церквах в різних країнах. Раніше це було 19 грудня. Чи зміниться дата святкування Миколая у 2023 році – читайте далі.

Це свято присвячене пам’яті святителя Миколая Чудотворця, єпископа мирлікійського, який жив у IV столітті. Він був відомим благодійником, який допомагав усім бідним та нужденним. Особливо це свято люблять діти, яким Миколай приносить подарунки. А от чи зміниться дата святкування Миколая у 2023 році – підкаже 24 Канал.

Коли Миколая у 2023 році

З першого вересня Православна церква України переходить на новий релігійний календар. Відповідно й змінюються дати відзначення різних християнських свят.

Тож відтепер православні християни відзначатимуть День Святого Миколая не 19 грудня, як ми звикли, а 6 грудня разом із католиками.

До речі, дата Різдва також буде іншою вже з 2024 року. Тепер народження Ісуса Христа будемо святкувати не 7 січня, а 25 грудня, разом з іншими європейськими країнами. Тому церковної служби на 7 січня проводити не будуть.

Історія Дня Святого Миколая

Історія Дня Святого Миколая походить з життя та діяльності Миколая Чудотворця. Він став єпископом Мири та прославився своїми доброчинними вчинками та чудесами.

Згідно з легендою, святий Миколай був відомий тим, що допомагав бідним. Він рятував дітей від небезпеки, надавав матеріальну підтримку, вирішував суперечки. Чудеса, пов’язані зі святим Миколаєм, розповсюджувалися по всьому світу.

Миколай-чудотворець

У це свято віряни вшановують пам’ять святителя Миколая та відзначають його благочестя, щедрість та доброту.

У різних країнах світу, включаючи Україну, День Святого Миколая став також народним святом, пов’язаним із подарунками для дітей та виконанням бажань. Це свято стало символом радості, щедрості та добра.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини