Семеро полонили 22 і захопили купу техніки: бійці розповіли про ворожий штурм, який обернувся для тих пасткою

Піхотинці кажуть, що чимало росіян були навіть раді полону.

Чотири танки, кілька колісних броньованих “Тигрів”, бойову гусеничну машину десанту та близько півтора десятка ворожих піхотинців – знищили воїни 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка на Донецькому напрямку. Росіяни пішли на штурм українських позицій у районі Первомайського. Запеклі бої там тривали близько трьох діб. У підсумку, свої позиції наші піхотинці втримали, захопили чимало трофеїв та ще полонили понад два десятки російських спецпризначенців, йдеться в ТСН.

На околиці Первомайського прямий шлях на Донецьк, до окружної пів десята кілометрів, вона проходить околицею Пісків, і саме там цілодобово маневрують ворожі танки. Позиції російської піхоти значно ближче. “600 метрів. Сказати, що тут запеклі якісь бої були останній час, то ні. От до того часу, як вони почали нас штурмувати”, – кажуть бійці.

Новий, потужний ворожий штурм у напрямку Первомайського, після майже тижневого піхотного затишшя на ділянці, розпочався близько тижня тому, каже “Серган”. “Останні дня чотири, просто по три, по чотири штурми на добу відбувається. Капец! Я не спав три доби”, – розповідає військовослужбовець 59 ОМПБр ЗСУ “Серган”.

Відтоді, зброю із рук піхотинці 59-ої мотопіхотної майже не випускають. “Буває, що по 8-10 раз ведем перестрілки”,-  кажуть хлопці.

Та останній тиждень, зізнаються піхотинці 59-ки, з одними автоматами на цих позиціях було би геть кепсько. “Вздовж посадок виїжджає техніка. І, працює з колес. Вони їдуть, досить так швидко їдуть і стріляють по нам з цього боку. А з того боку стріляє по нам танчик, що на прикритті стоїть”, – розповідає “Серган”.

Втім, навіть танки у ту хвилю штурмів окупантам не допомогли. Ворожа піхота, що під прикриттям броні, впритул наблизилася до позицій наших воїнів там і залишилась. “Зайшли під**и. Одинадцять чоловік. Два в полоні, один ще живий. Всі інші мертві. Тримаємо оборону”,- кажуть бійці.

Вкотре міць української оборони росіяни взялися перевіряти вже за лічені години. “Накривають позиції: артилерія, міномет, стволка. В “Тиграх”, в “бехах”, в “БМДешках” спецпідрозділ “Шторм”. Підлітали майже під позиції”, – переказує події боєць.

Під тиском тієї навали наші піхотинці перемістилися на резервну позицію, натомість, на перший план вийшла українська арта, й викотився на пряму наводку український танк. “Тут пекло було. Танк вийшов в поле, прямою наводкою відпрацював 20 пострілів по цій позиції”, – розповідає боєць про відвойовану позицію.

Той бій з повітря в режимі реального часу коригували наші безпілотники. Саме злагоджена робота важких калібрів, розвідки й згодом штурмової групи, дозволила розбити ворога ущент. Ворожу зброю піхотинці 59-ки вже встановили на своїй позиції. Довелося вивозити полонених росіян і вийшло не за один раз. 22-ох спецпризначенців російського “шторму”, полонила штурмова група розвідників 59-ої мотопіхотної із сімох воїнів. “Знаєте в чому прикол? Тут сиділо 24 людини, коли пацани наші сюди вскочили, всі 24 були цілі. Ну, як цілі? Живі. Хлопчики лишили тут два кац**их тіла, решту взяли в полон”, – розповідає воїн.

На відвойованій позиції наші військові знайшли білі розпізнавальні пов’язки з літерою “V”, стоси документів, цілий арсенал зброї та амуніції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини