Піп російської церкви у Хмельницькому, який побив у церкві військового, втік з України

Стало відомо ім‘я та прізвище «священника», який підняв руку на українського захисника

У Хмельницькому набирає обертів скандал із побиттям у церкві УПЦ МП захисника України Артура Ананьєва, відео якого 2 квітня з’явилося у мережі. Одному з найактивніших учасників бійки, священнику Хмельницької єпархії УПЦ МП Ігорю Слободяну повідомили про підозру за частиною 2 статті 296 “Хуліганство” Кримінального кодексу України, пише OBOZREVATEL

Наступного дня після цього Слободян втік із Хмельницького, повістку про виклик на допит до слідчого правоохоронці вручили його батькам. Про це заявив депутат Хмельницької міської ради Олександр Василишин в ефірі телеканалу “Прямий”.

“Піп, який підняв руку на нашого захисника-воїна, йому вчора Національна поліція повідомила про підозру. А сьогодні стало відомо, що він уже втік з України. Принаймні з міста Хмельницький. Вручили повістку [про виклик] до слідчого його батькам”, – заявив Василишин.

Він додав, що, за його інформацією, Слободяна буде оголошено у розшук.

На кадрах видно, як один зі священнослужителів завдає військовому ударів ногами, потім його затискають під стіною, а далі, скрутивши руки поза спиною, витягують до виходу, де кидають на підлогу й утримують до приїзду поліції. На відео видно, що до патрульних Ананьєв уже виходить із розбитим носом.

Сам він згодом розповів, що ледве не задихнувся, коли його повалили на підлогу в церкві, проте представники УПЦ МП до його скарг поставилися байдуже.

У мережі ідентифікували головного нападника, ним виявився Ігор Слободян, що працює в Хмельницькій єпархії УПЦ МП (вул. Володимирська, 113). У Нацполіції відкрили щодо нього кримінальне провадження, побиття священнослужителем людини правоохоронці попередньо кваліфікували як “хуліганство”.

На інцидент того ж дня відреагував міський голова Хмельницького Олександр Симчишин. Він закликав притягти представника УПЦ МП, який побив Ананьєва, до кримінальної відповідальності, а патрульних, які склали адмінпротокол на жертву побиття, – звільнити.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини