Тато – в Полтаві, а мама зникла: хлопчик з фільму Комарова знайшов батьків

У фільмі Дмитра Комарова “Рік” показали 5-річного хлопчика, мама якого зникла. Жінка нарешті знайшла свою дитину.

Комаров зустрів хлопчика з Рубіжного Луганської області у квітні. Тоді він перебував у лікарні Сєвєродонецька, передає 24 канал.

Мама зникла, а тато був у Полтаві

Хлопчик назвався Петровичем та розповів, що його мама зникла, а тато був на заробітках. Малюк і його старший брат тиждень жили самі, поки їх не знайшли українські військові. Після цього дітей привезли у лікарню.

Нам треба поїхати звідси. Бомблять…Поруч попала ракета, коли ми з братиком спали. Від дому нічого не залишилось, лише маленькі шматочки, – розповів хлопчик.

Він запитав Комарова, чи відвезуть його з братиком до тата.

Діти возз’єдналися з батьками

Очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів, що у квітні в Рубіжному було пекло – місто частково займали росіяни, постійно тривали бої. У 20-х числах нацгвардійці, патрулюючи вулиці Рубіжного, знайшли там двох хлопчиків.

Дорослих з дітьми не було, тому військові перевезли їх до Сєвєродонецької лікарні та нагодували. Згодом захисники з’ясували, що батько був у Полтаві. З ним зв’язалися і вже наступного дня “швидка” завезла братиків на Полтавщину. Тоді про матір ще не було нічого відомо.

Через декілька днів до позицій ЗСУ у Рубіжному прийшла жінка, яка шукала своїх дітей. На початку квітня росіяни зупинили її на вулиці. Українку відправили до в’язниці, організованої в одній з захоплених адмінбудівель міста.

Жінка розповіла, що її били, знущалися, шантажуючи дітьми, змушували розвідувати позиції українських військових, – зазначив Гайдай.

Пізніше загарбники її відпустили. Повернувшись додому, жінка не знайшла синів, тож пішла їх шукати. За словами голови ОВА, зараз родина возз’єдналася.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини