Україна може повернути ініціативу на фронті цьогоріч: в ISW назвали важливу умову

У РФ немає великих незалучених боєздатних резервів, вважають в ISW.

Збройні Сили України можуть повернути ініціативу на полі бою у 2023 році, але щоб це сталося, важлива реалізація однієї умови.

Про йдеться у звіті Інституту вивчення війни ISW, – пише ТСН

Аналітики ISW звернули увагу на заяви президента Володимира Зеленського та міністра оборони Олексія Резнікова про те, що українські війська продовжують підготовку до контрнаступів у найближчій перспективі.

Також в інституті згадали заяву члена Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федора Веніславського, який заявив, що Росія розмістила “всі боєздатні частини на лінії зіткнення у Луганській та Донецькій областях та частково у Запорізькій області”.

За словами експертів, Веніславський підтвердив їхню оцінку, що Росія не має великих незалучених боєздатних резервів, які можна було б перекинути та змінити хід операції.

“Ці українські заяви узгоджуються з оцінкою ISW про те, що Україна здатна повернути собі ініціативу у 2023 році з достатньою та своєчасною підтримкою Заходу“, – сказано в повідомленні.

Аналітики нагадують й інші слова Зеленського, що українці продовжать оборону Бахмута, але “не будь-якою ціною”. І вважають, що рішення України захистити Бахмут є стратегічно обґрунтованою спробою стиснути російські війська на окремій ділянці фронту та розбити їх.

“Було зрозуміло, що Україна не буде продовжувати захищати Бахмут, ризикуючи побачити велику кількість українських військ в оточенні міста, тому коментар Зеленського навряд чи є реальною зміною стратегії Києва”, – кажуть в ISW.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини