“Переможемо”: Залужний у День пам’яті Героїв Небесної Сотні нагадав про високу ціну свободи

Фронт військових дій, який почався 2014 року, від 24 лютого 2022-го розтягнувся на понад 3 тисячі кілометрів.

День пам’яті Героїв Небесної Сотні – це нагадування про високу ціну свободи й про цінності, за які й нині воює Україна, – пише ТСН.

Про це головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в День вшанування пам’яті героїв Небесної сотні написав у Facebook.

Залужний зауважив, що українці на зламі 2013-2014 років зробили свій демократичний вибір.

“Сьогодні вся країна вшановує памʼять героїв Небесної сотні. Це нагадування про високу ціну нашої свободи і про цінності, за які ми воюємо”, – зауважив головнокомандувач ЗСУ.

Залужний нагадав, що 2014 року тисячі українців одразу з Майдану пішли добровольцями на фронт, і зауважив, що від 24 лютого 2022-го цей фронт розтягнувся на понад 3000 км.

“Але нас це не злякало. Ми продовжуємо боротьбу. І ми переможемо”, – наголосив головнокомандувач ЗСУ.

До слова, в Україні щороку 20 лютого вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні. Цього дня згадують учасників Революції гідності 2013-2014 років та загиблих під час протестів, які ціною власного життя захищали ідеали демократії, відстоювали права та свободи громадян, європейське майбутнє нашої держави.

Цими лютневими днями Революція Гідності переживала свій найтрагічніший період. Саме цього дня 2014 року під час Єврореволюції на Інститутській вулиці у Києві силовики розстрілювали протестувальників. Тіла вбитих майданівців викладали просто неба.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини