Арестович пояснив, навіщо Путіну новий наступ на Україну: коли і де атакуватиме ворог

Росія хоче захопити всю Донеччину з Луганщиною і з цих позицій розпочати переговори з Україною.

Військовий експерт та ексрадник голови ОП Олексій Арестович вважає, що президент РФ Володимир Путін планує новий наступ на Україну, щоб завести війну у глухий кут і розпочати переговори.

Про це Арестович розповів у розмові з російською журналісткою Юлією Латиніною та написав у Мережі, – пише ТСН.

“Логіка путінського наступу, що готується, зрозуміла – отримати більш вигідні переговорні позиції. Йому пояснили військові, що вони можуть і чого не можуть. Сподіваючись на максимум можливостей російських військових, він хоче завести війну в глухий кут і розпочати переговори“, – пояснив експерт.

“Треба постаратися зайти в переговори – це ще велике питання, чи будуть ці переговори – зі “звільненої” Луганської та захопленої Донецької областей. Ось це логіка”, – додав він.

Арестович також описав ситуацію на полі бою. За його словами, росіяни створили два угруповання, які стоять на Лиманському та Бахмутському напрямках.

“Ці угруповання спробують довзяти Бахмут і піти на Лиман. Йде поступове нарощування, вони щупають наші слабкі місця, шукають дірки у фронті, шукають, де зосередити основні зусилля, бережуть при цьому артилерію і боєприпаси нечисленні”, – розповів ексрадник голови ОП.

Він наголосив, що російська армія не є на сьогодні у здоровій формі.

“Вона почала добиватися тактичних успіхів, почавши піхотний наступ з артилерійською підтримкою, що впала на третину. Певний тактичний успіх це дає – нескінченні хвилі піхоти. Але тут же різкий, вибуховий стрибок втрат. Вони вирішили заплатити цю ціну. Вони готуються. Вони нарощуватимуть зусилля весь лютий. Пік у них, за задумом, я так розумію, – десь березень. Березень – це період інтенсивних бойових дій. І десь, щоб у квітні десь вже почати закріплюватися на рубежах”, – прогнозує Арестович.

Він додав, що завдання ворога – взяти найвигідніші рубежі, щоби надійно стояти в обороні, коли ЗСУ підуть у контрнаступ, і закликати Україну до переговорів.

За оцінками військового експерта, під час нового наступу російські війська свої зусилля зосередять на Донеччині та Луганщині.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини