Пропагандисти РФ намалювали фейкову мапу із Польщею, яка “закінчується” під Києвом: у Варшаві відреагували

Пропагандисти Путіна так поспішали, що оконфузилися.

Путінські пропагандисти продовжують поширювати фейки щодо Польщі та України. Пропагандисти РФ опублікували у соціальних мережах фейкову мапу, яка імітує прогноз погоди на польському телеканалі, зобразивши, що Польща “закінчується” під Києвом, що нібито вказує на “польські претензії”, передає ТСН.

Про це повідомив засновник Центру досліджень сучасного безпекового середовища Міхал Марек із Ягеллонського університету.

Він звернув увагу, що у Telegram з’явилася “мапа” Польщі, яка була буцімто представлена під час прогнозу погоди на Telewizja Polska. Міхал Марек акцентував, що пропагандисти переробили мапу і на ній західна частина України, практично до Києва, була “включена” до складу Польщі.

Представляючи фальшиву карту Польщі, російські пропагандистські ЗМІ повторили свій безглуздий традиційний фейк щодо буцімто “зазіхань” Варшави на території західної України.

Втім, пропагандисти Кремля так поспішали “склепати” чергову нісенітницю, що навіть забули додати на мапу із прогнозом погоди більшість синоптичних ознак – там не було ані вітру, ані тиску. Єдине, що було видно, це дві темні хмари над Варшавою та Києвом.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини