“Наш обовʼязок чистити агентуру”: Данілов відреагував на заяви Ломаченка щодо УПЦ МП

Український боксер та прихильник УПЦ МП Василь Ломаченко нещодавно опинився у центрі скандалу, коли опублікував у своєму інстаграмі відео проповіді митрополита УПЦ МП Лонгіна. Він відомий своїми русофільськими та “антивоєними” поглядами.

Такі дії Ломаченко, який дотримується проросійських поглядів, є неприпустимими під час війни. Про це розповів секретар РНБО Олексій Данілов. Він підкреслив, що сьогодні держава бореться не з церквою, а з тими громадянами, які підтримують Росію, передає 24 канал.

Якщо підтримуєте Росію, матимете клопіт

Він наголосив, що люди, можуть ходити молитися куди завгодно і якому завгодно Богу.

“Нам байдуже, людина в рясі, в костюмі Brioni чи в спортивному костюмі, якщо вона буде підтримувати Росію і буде відкрито виступати з відповідними заявами, така людина буде мати клопіт з нашою країною”, – зазначив секретар РНБО.

За його словами, всім це потрібно зрозуміти – сьогодні наш обов’язок чистити всю цю російську агентуру з нашої території.

“У нас немає завдання воювати з церквою – я маю на увазі інституцію, організацію тощо. Але, якщо ті чи інші люди дотичні до підтримки країни-агресорки, мають з нею контакти, то нехай скажуть про це вголос, зберуть свої речі і відправляться на Росію – що їм тоді тут робити?” – вважає Олексій Данілов.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини