На Львівщині встановили різдвяну шопку з фігурами Джо Байдена та Бандери

У Державному історико-культурному заповіднику “Нагуєвичі”, що на Львівщині, біля літературного музею встановили різдвяну шопку. Там серед традиційних біблійних персонажів можна побачити фігури президента США Джо Байдена та Степана Бандери.

Про це повідомили на facebook-сторінці Львівської обласної ради, передає “Еспресо.Захід“.

У вертепній драмі для того, щоб висміяти людські гріхи, соціальні проблеми або явища, залучали образи реальних персонажів того часу, коли відбувався вертеп.

“Чому тут розміщені ці дві фігури, які ніби й не мають відношення до Різдва? Для цього повернемося до історії виникнення шопок в Україні. Шопка – це різдвяний вертеп, що зображає біблійну сцену народження Ісуса Христа. Унікальність українських шопок у тому, що кожна місцевість вносить у них національний, регіональний елемент, який власне їх і відрізняє”, – розповідають організатори.

Директор заповідника Богдан Лазорак зазначив, що така шопка має на меті показати українські традиції в сучасному прочитанні.

“Ми мусимо навчитись в сучасному трактуванні показати свою автентику, речам надавати оту нашу внутрішню силу, якою відзначалась Україна, незважаючи на війни, катаклізми, які ми неодноразово переживали і переживаємо зараз”, – додав він.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини