У Білому домі вказали, чи може війна в Україні закінчитися взимку

Сполучені Штати Америки не бачать ознак того, що війна в Україні може закінчитися до кінця зими 2022 року. Там вважають, що вона триватиме ще “якийсь час у майбутньому”.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США в Білому домі Джон Кірбі. Його слова процитувало видання The Guardian, – пише Оbozrevatel.

Американський посадовець наголосив: у Вашингтона “немає ніяких очікувань”, що бойові дії припиняться цього року.

“Тільки з огляду на те, що ми спостерігаємо в повітрі та на землі в Україні, важко зробити висновок, що ця війна закінчиться до кінця року. Тому зараз йде активна боротьба. Ми очікуємо, що це буде продовжуватися протягом деякого часу в майбутньому”, – пояснив він.

У Білому домі вказали, чи може війна в Україні закінчитися взимку

Видання підкреслило, що такою була відповідь представника Білого дому на запитання про перспективи переговорів Києва з Кремлем.

Водночас Кірбі застеріг від припущень, що сувора зимова погода завадить військовим маневрам з обох сторін – як у повітрі, так і на землі.

“Хоча це правда, ми не очікуємо, що бойові дії припиняться в наступні зимові місяці”, – додав він.

У Білому домі вказали, чи може війна в Україні закінчитися взимку

Зауважимо: за словами експертів, Кремль робить ставку на паузу у війні, але ЗСУ не припинять наступальних операцій. Фахівці озвучили прогнози, що чекає на Україну цієї зими.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини