“Ми їх колошматили добре”: як жителі Херсона підпільно боролися із окупаційним режимом і чекали на ЗСУ

Майже щодня партизани розфарбовували стіни міста задля тиску на окупантів та піднесення морального духу мешканців.

Центр національного спротиву продовжує публікувати відео з тими, хто чинив активний спротив окупації в Херсоні. Цього разу героєм ролика став Олег, один із жителів, який активно допомагав і вірив у Сили оборони України.

Про це йдеться на сайті Центру, – пише ТСН.

Кожного дня в окупації мешканці Херсона продовжували чинити спротив окупації. Майже кожного дня чоловік спільно з однодумцями розфарбовував стіни міста задля тиску на окупантів та піднесення морального духу мешканців. Також партизани ставили фейкові камери, аби дезорієнтувати ворога.

“Ми не знали, чи буде у нас зв’язок, світло. Ми скачували різні інструкції, зберігали на телефонах і передавали своїм знайомим по різних районах. Було дуже багато груп (партизанів – ред.). Хлопці працювали свідомо. Брали та робили свою справу. Ми виходили, збиралися у підвалах знайомих. Потім брали велосипеди та самокати і розфарбовували: “ЗСУ уже йдуть”, “ЗСУ уже поруч” і тікали, бо усі розуміли про наслідки. Вони (окупанти – ред.) вночі боялися виходити, бо ми їх добре колошматили”, – розповів Олег.

За його словами, для організації спротиву вони використовували інструкції Центру, які доступні за посиланням.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини