Росія оголосила про вихід із зернової угоди після “бавовни” в Севастополі

У Росії заявили, що припиняють участі у зерновій угоді. Причиною стали вибухи у Севастополі, у яких Москва звинувачує Україну та Велику Британію.

Таким чином Кремль достроково вийшов з угоди про експорт зерна з України. Відповідну абсурдну заяву зробили у російському міноборони і її цитують російські ЗМІ, передає 24 канал.

Аргументація абсурдна

Вочевидь, Кремль шукав можливості виправдати відмову від зернових угод, адже тамтешнє міноборони оголосило про вихід з угоди через вибухи у Севастополі, де базуються кораблі чорноморського флоту. Крім того, Росія хоче “розслідувати” причетність Великої Британії до атаки.

Однак виникає дисонанс – у Москві кажуть, що пошкоджень унаслідок вибухів зазнали лише тральщик “Іван Голубець” та бронемережна мережа у Південній бухті. Тоді ж виникає питання – а чому такі різкі заяви? Невже Конашенков знову применшив втрати росіян.

Напередодні той же Конашенков – рупор пропаганди в російському міноборони, заявляв про те, що російські кораблі, які базувалися у Севастополі, нібито були задіяні в забезпеченні зернового коридору. Але про факт того, що серед російських кораблів є носії крилатих ракет з готовими до запуску “Калібрами”, Конашенков благополучно забув.

Тобто після вибухів у районі базування кораблів, за допомогою яких від 24 лютого Росія здійснює теракти, атакуючи ракетами Україну – “теракт”, який нібито унеможливлює продовження зернової угоди.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини