Кондратюк розповів про виживання родичів у Херсоні: окупанти виламують двері та заселяються в квартири

Відомий український телеведучий та продюсер Ігор Кондратюк розповів про своїх родичів, які залишаються у тимчасово окупованій Херсонській області, звідки він родом. Як поділилися із шоуменом близькі, зараз російські окупанти активно заселяють квартири українців, які виїхали з рідних міст на час війни.

Агресори просто виламують двері у житло та залишаються там. Шокуючими подробицями Кондратюк поділився в інтерв’ю для YouTube-каналу Rostyslove Production, – пише Оbozrevatel.

“Росіяни та іранці, до речі, займають їхні квартири, їхні будинки, не питаючи, де людина, чи виїхала вона. Виламують двері. Спочатку ходили робили обхід, ставили літери Z, коли ще росгвардія заходила до населеного пункту та перевіряла будинки. Хтось відкривав, хто не відкривав – ламали двері і спокійно йшли. А зараз там масове заселення незаселених житлових приміщень. Або навіть заселених, але не власниками. Там правда жесть”, – поділився артист.

Сам же Кондратюк – уродженець Пригір’я на півночі Херсонщини. Село звільнили від загарбників ще у квітні.

Кондратюк розповів про виживання родичів у Херсоні: окупанти виламують двері та заселяються в квартири

Ведучий поділився: “Родичі розповідали про жахіття, яке там було під час окупації. Хоча Пригір’я взагалі не постраждало. Здається, тільки один будинок має якісь проблеми. Росіяни туди зайшли і вийшли, бо там таке географічне положення, що вони зрозуміли – їм там не втриматись”.

Частина родичів зірки досі мешкає в окупації. Втім, життям це, як зауважив Кондратюк, назвати складно, доречніше використовувати слово “виживання”.

“Зв’язок з ними є за Вайбером і Телеграмом, іншого не дано. І нічого не дано, крім як виживання. Чекають усі на ЗСУ. Херсонщина – це взагалі не проросійська територія, хто б що не говорив. Такого не було і не буде”, – констатував шоумен

Брат телезірки із сім’єю виїхали на початку квітня на підконтрольну Україні територію. Кондратюк розповів, що родича схиляли до співпраці з російською владою, оскільки той мав відношення до міськради. Звичайно, чоловік відмовився і виїхав з Херсона, оскільки залишатися там було небезпечно.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини