Борис Джонсон відмовився від боротьби за посаду прем’єра Великої Британії

Політик вирішив не висуватися заради збереження єдності партії.

Колишній прем’єр-міністром Великої Британії Борис Джонсон увечері в неділю заявив, що не висуватиме свою кандидатуру на посаду лідера Консервативної партії і не боротиметься за повернення на посаду прем’єра, повідомляють Sky News, передає ZAXID NET.

У своїй заяві Джонсон зазначив, що зібрав необхідні 100 голосів депутатів, і тому міг би балотуватися з шансами на перемогу, але вирішив не висуватися заради збереження єдності партії, в якій він має як затятих прихильників, так і принципових противників.

«Тому я боюся, що найкраще, що я можу зробити, – це не допустити висунення моєї кандидатури і підтримати того, хто переможе», – резюмував він.

Як повідомляє «Радіо Свобода», практично очевидним стало те, що новим прем’єром стане колишній міністр фінансів Великобританії Ріші Сунак, який після відставки Ліз Трасс офіційно заявив, що висуває свою кандидатуру на посаду лідера Консервативної партії. Новий лідер консерваторів стане новим прем’єр-міністром.

Для участі у процедурі обрання лідера кандидатам необхідно заручитися підтримкою понад 100 депутатів Палати громад. До вечора Сунака неділі підтримали вже понад 140 депутатів.

Раніше свою кандидатуру висунула лідерка палати громад Пенні Мордонт. Поки що її підтримали лише 24 депутати.

Зазначимо, що Джонсон у суботу прилетів до Лондона з відпочинку на Карибських островах. Він публічно до недільного вечора не висловлювався про те, чи балотуватиметься.

Крайній термін висування та збирання голосів на підтримку кандидатів спливає днем 24 жовтня. Якщо підтримкою понад 100 депутатів заручиться лише один політик, він стане лідером партії. Якщо їх буде двоє, то остаточне рішення під час онлайн-голосування ухвалять члени Консервативної партії. На голосування буде відведено 4 дні, результати мають оголосити 28 жовтня.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини