“Має зникнути взагалі”: Данілов різко висловився про російську мову

Секретар РНБО наголосив, що російська мова в Україні є елементом ворожої пропаганди.

Російська мова має зникнути з нашої території взагалі, як елемент ворожої пропаганди. На цьому наголосив секретар Ради нацбезпеки у оборони (РНБО) Олексій Данілов у ефірі політичного ток-шоу, передає Главком.

«Російська мова має зникнути з нашої території взагалі, як елемент ворожої пропаганди й промивання мізків для нашого населення… Англійська є обов’язковою, наша рідна мова є обов’язковою. А насаджувати сюди ці російські наративи дуже небезпечно. Ніби-то ми маємо з ними порозумітися, ми маємо щось зрозуміти. Дивиться, нам від них нічого не треба, нехай вони відчепляться від нас, хай відійдуть на свої болота і квакають своєю російською мовою», – наголосив Данілов

Також секретар РНБО розповів, що на нараді у президента Зеленського було прийнято рішення переходу державного телеканалу FreeДом з російської мови на англійську.

«Рішення було прийнято, що починати треба з мови міжнародного спілкування – англійської. І решта мов (французька, німецька, арабські мови, – ред.) буде додаватися. Це питання сьогодні у кабінеті у президента проговорювалося на нараді», – розповів Данілов.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини