Поляки влаштували вуличний “референдум” щодо “анексії” російського посольства

Росія незаконно анексувала наприкінці вересня українські території. У Польщі зібралися протестувальники, аби виступили проти цього рішення Кремля.

У столиці Польщі Варшаві 15 жовтня відбувався мітинг проти незаконної анексії Путіним частин українських областей. Поляки на знак протесту влаштували “референдум” і в результаті “анексували” посольство Росії, передає 24 канал.

Мітинг у Варшаві на підтримку України

На акцію у столиці Польщі прийшло чимало людей. Її влаштували польські неурядові організації. Учасники протесту зімітували “референдум”, натякаючи на “голосування”, що відбувались в окупованих регіонах України у 20-их числах вересня. Мітингувальники виступили за “анексію” будівлі російського посольства та її передачу у власність Польщі.

“На “референдумі” жителі Варшави голосують за те, щоб анексувати територію та будівлю Росії та передати її у власність місту Варшава. Це просто вражає, як багато жителів Варшави прийшло, щоб взяти участь у цьому “референдумі”, – розповіла українська активістка Наталія Панченко.

Панченко також показала, як відбувався мітинг у Варшаві. На її відео видно, як учасники акції скандують гасла на підтримку України та “голосують за анексію” будівлі посольства. Світ ніколи не визнає незаконний псевдореферендум, що організував Путін, та приєднання до Росії українських земель.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини