Чехія закриває кордон для російських туристів

Росіян із шенгенськими візами перестануть пускати до Чехії.

Чехія від 25 жовтня посилює візові обмеження для російських громадян і забороняє в’їзд росіянам за туристичними візами.

Про це йдеться на сайті міністерства закордонних справ Чехії, передає ТСН.

“Коли в Україні російські ракети падають на дитячі майданчики та на людей, які просто їдуть на роботу, щодня через міжнародний аеропорт до Чехії виїжджають до 200 громадян РФ. Саме тому ми домовилися, що у в’їзді буде відмовлено тим громадянам Росії, які прибувають на територію Чехії через зовнішні кордони Шенгенської зони – тобто через наш міжнародний аеропорт – з метою туризму, спорту чи культури”, – сказав міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський.

Таким чином Чехія приєдналася до країн Балтії, Польщі та Фінляндії, які минулими тижнями закрили кордони для російських туристів.

Крім того, уряд Чехії дозволив студентам із України вступати до чеських університетів, навіть якщо вони отримали тимчасовий захист в іншій країні ЄС.

Білоруським студентам дозволили приїжджати до Чехії. Досі їздити до цієї країни могли переважно лише громадяни Білорусі, які вже мали тут родину.

“Ми хочемо надати якісну європейську освіту тим, кого переслідують з політичних мотивів, і тим, хто налаштований змінити нинішні недемократичні умови у своїй країні”, – додав очільник чеської дипломатії.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини