“Прославляю Україну по всьому світі”: Лорак видала звернення, куди приплела “ДНР”, “ЛНР” та “Правий сектор”

Співачка Ані Лорак, яка нещодавно порушила мовчання в своєму Instagram, схоже, вирішила не виходити з образу “голуба миру”.

На своєму сайті вона опублікувала відкритий лист російською мовою, де запевнила, що любить Україну і прославляє її, передає ТаблоID.

“Я пишу цього листа від щирого серця. Я довго мовчала і, мабуть, це було помилкою, оскільки це мовчання використовувалося проти мене. Тепер я хочу розставити всі крапки над “і”, висловити, що я дійсно відчуваю. Останнім часом моє ім’я цинічно використовується для різноманітних політичних та медійних маніпуляцій. При цьому моя громадянська позиція є та залишається незмінною: я люблю Україну, і любов до батьківщини ввібрала з самого дитинства”, – заявила Кароліна.

“Я народилася в прекрасному буковинському краї та вважаю, що патріотизм людини визначається не словами, а вчинками. Упродовж 20 років моєї творчої діяльності я прославляю Україну по всьому світі, на різноманітних конкурсах та фестивалях, приносячи нагороди та формуючи позитивний образ України. Моя місія як артиста – нести музику, дарувати людям радість”, – наголосила вона.

Лорак вважає, що не можна змішувати такі поняття як артист та політика.

“Але сьогодні саме політики використовують моє ім’я з метою своїх брудних ігор”, – обурилася співачка.

“Того дня, коли, виконуючи інтернаціональний обов’язок, у Афганістані загинув мій брат, моє серце краялося, я не розуміла “за що?” Привезли цинкову труну, котру навіть не дозволили відкрити. Мій вибір був між ненавистю та любов’ю. Як із цим жити? Я обрала – любов. Влада та гроші, чиїсь політичні ігри… Я досі не знайшла відповіді, за що і заради чого він загинув”, – написала вона.

Зі слів Кароліни, її вибір – служити людям своєю творчістю, не розділяючи глядача “за національністю або релігією, кольором шкіри або сексуальної орієнтації”.

“Ніхто не в праві мені диктувати, в який спосіб любити та підтримувати свою країну. Свій внесок у справу миру, злагоди, підтримки українських громадян я роблю не під тріск телекамер, а так, як вважаю за потрібне та гідне. Я не прошу всіх погоджуватися зі мною, але я прошу поважати мою думку. Тому що демократія – це повага думки інших. Це цивілізований шлях будь-якої демократичної держави, в якій головною цінністю вважається людське життя, родина, мир та процвітання. Тому ні “ДНР”, ні “ЛНР”, ні “Правий сектор”, ні “Свобода” не мають морального права торкатися мого імені! Вони не мають жодного відношення до мене!”, – оголосила співачка.

“Я за мир! І прошу цього миру для всіх нас! Я вірю, що хороших людей набагато більше, ніж поганих. І добро рано чи піздно перемагає зло!”, – підсумувала Лорак.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини