Путін прагне якнайшвидше закінчити війну — Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що президент росії володимир путін хоче якомога швидше закінчити війну в Україні.

Про це він заявив в інтерв’ю американському телеканалу PBS після зустрічі із президентом рф на саміті в Узбекистані, передає Громадське.

«Він (путін — ред.) фактично дав мені зрозуміти, що готовий покінчити з цим (війною — ред.) якомога швидше. У мене склалося таке враження, тому що ситуація розвивається досить проблематично», — зазначив він.

За словами Ердогана, росії не варто дозволяти зберегти собі частину захоплених українських територій.

«Коли ми говоримо про взаємну згоду, ми маємо на увазі саме це. Якщо в Україні буде встановлено мир, то, звісно, ​​повернення окупованої землі стане дуже важливим», — наголосив він.

І додав, що президент росії вже «зробив певні кроки» і «ми зробили певні кроки», ймовірно, маючи на увазі владу Туреччини.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган неодноразово пропонував посередницьку роль Туреччини у низці переговорів між Україною та росією, зокрема після повномасштабного вторгнення російських окупантів.

З одного боку, Туреччина підтримує Україну: пропонує довгострокові дозволи на проживання у країні кримським татарам, допомогу в повоєнній відбудові України та розмінуванні територій.

З іншого боку, Туреччина не припиняє співпрацю з рф: згодилась оплачувати російський газ у рублях, під’єднати турецькі банки до російської платіжної системи «Мир» тощо. За даними державної служби статистики Туреччини, у першому півріччі 2022 року експорт Туреччини до рф сягнув свого максимуму за 8 років.

За даними ЗМІ, на Заході навіть почали обговорювати можливе запровадження санкцій проти Туреччини через її поглиблення фінансової співпраці з росією.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини