У кремлі вперше з 24 лютого визнали поразку

Кремль визнав свою поразку в Харківській області. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Москва вперше відкрито визнала поразку з початку вторгнення в Україну в лютому 2022 року, передає Varta1.

Офіційні особи Кремля та пропагандисти державних ЗМІ активно обговорюють причини поразки росії в Харківській області, помітна зміна їхньої попередньої моделі звітування про перебільшені чи сфабриковані успіхи Росії з обмеженою кількістю деталей.

У Кремлі ніколи не визнавали, що Росія зазнала поразки навколо Києва чи, згодом, на острові Зміїний, розглядаючи відступ з Києва як рішення поставити пріоритетом «звільнення» Донбасу, а вихід з острова Зміїний — як «жест доброї волі».

Міністерство оборони Росії спочатку запропонувало подібне пояснення російської невдачі в Харкові, стверджуючи, що російські сили відводять війська з Харківської області для перегрупування, але цей неправдивий наратив наштовхнувся на швидку та гучну критику в Інтернеті.

У Кремлі зараз працюють над тим, щоб зняти з путіна будь-яку відповідальність за поразку, натомість звинувачуючи у втраті майже всієї окупованої Харківської області недостатньо поінформованих військових радників із оточення путіна.

Кремль відклав зустріч путіна з представниками російського оборонного відомства відразу після виведення військ з Харкова, посилюючи видимість розриву між Кремлем і російським Міноборони.

Визнання Кремлем поразки в Харкові показує, що путін здатний визнати і навіть прийняти поразку росії принаймні за деяких обставин і зосередитися на тому, щоб відвести провину від себе.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини